Den som sår vind får skörda storm

Karlolinska sjukhuset i Huddige får stark kritik från b.la socialstyreslsen för överbeläggningar som gjort att svårt sjuka pat har vårdats bakom skärmar på redan fulla vårdsalar. Nu måste detta åtgärdas annars väntar dryga böter.

Detta är vad vi har att vänta. Flera tusen vårdplatser har försvunnit från våra svenska sjukhus de senaste åren.
Detta samtidigt som befolkningen blir äldre och sjukare men också lever längde tack vare bättre behandlingar och mediciner. Vi kommer se mer och mer av detta. Folk behöver vård, men det finns inte sängar nog på sjukhusen.

Nya besparingar gör att plaserna inte lär bli fler i den närmaste framtiden. Snart kommer vi att tvingas neka folk som behöver läggas in vård. Politikerna måste bestämma vilka diagnoser som inte skall erbjudas sjukhusvård. Vem ska vi neka? Vem ska t.ex få vända hem till sitt boende och lidande vänta tills döden kommer`? Vilka kriterer ska gälla? Vilken CRP gräns? Vilka röntgen fynd?

Kommer några politiker att stå där på akuten och förklara detta? NEJ! Det kommer bli läkare och annan vårdpersonal som måste förklara detta.

Sedan har vi nerdragningarna i den kommunala räddningstjänsten som på vissa ställen och tider gör att räddningstjäsnten inte längre kan göra rökdykning för att rädda liv eller jobba med flera fordon vid en stor frafikolycka.







Sverige är på väg att gå under!  Tryggheten är hotad! Folkhemmet är döende!

Säg vad du tycker
Postat av: DD

Vårdpolitik sköts av personer som inte kan något om vård. Kmmunal räddningstjänst skall beslutas av personer som ska dela ut pengar till socialtjänst, skolor, bibliotek, gatuunderhåll, sin egen lön och offentlig utsmyckning samtidigt. Gissa vad som händer då?????



Så vad gör vi åt det då?



2009-09-10 @ 20:40:41
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Mikko

Håller med ovannämnda person! Det finns inte längre någon logik i planering av sjukvård eller vård den vård som utförs av kommunerna. Det är plånboken som styr, så enkelt är det! Då blir det som det blir! T ex jourläkare på helger finns inte längre att tillgå. Det mobila teamet skall användas i stället. Och de har ANSVAR under helger över ett område som är lika stort som SKåne!Ena stunden t ex i Laholm (okej ligger ej i Skåne), nästa stund på vårt vårdboende! Då pratar vi om en läkare som i normala fall arbetar på UsiL! Vad kan han om vårdtagare, ingenting!

2009-09-11 @ 07:57:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0