Lite tankar från jobbet

tysnadsplikten hindrar mig själklart från detaljerna om patienterna så de blir de andra ni får höra

Den speciella vårdplaneringen gick klart över förväntan, man kanske inte ska förlora hoppet om en effektiv byrokrati endå.

En kollega hade en överdjävlig dag. Inte varit på avd på länge så honb kände ingen, sedan ska plötsligt alla iväg på undersökningar osv på samma gång. Alla har massa medicin och oroliga anhöriga i telefonen.

Som tur var hade jag och den uska som var på min sida det lugnt så vi kunde backa upp våra kolleor på röd sida.
Nästa gång är det vi som sitter mitt i skiten. iofs brukar de vara rätt lungt på gul sida, eller rent fördjävligt för på gult läggs de som är svårast sjuka. 

våren är ett lagarbete, Från städerskan ( kanske den viktigaste på en infektions avd) till överläkarna. Vi ska alla bota och lindra. Trösta och uppmuntra. Det är inget som man gör ensam, även om vissa beslutsfattare tycks ha fått den uppfattningen.

Trivs bra på jobbet, bra kollegor och intressanta arbetsuppgifter. Läkarna är bra och tar sig tid att förklara och undervisa även oss ssk och usk.

Hos oss är det så att uskan i allra största mån också sitter med på ronden, detta är bra på många sätt. Dels visar vi tydlgit att vi är ett lag där alla delar räknas, dels höjer det pat säkerheten. Både genom att två hör och minns bättre än en och sedan är det tyvärr så att vi "syrror" mer och mer hamnar i l.m rum och framför datorer, i telefon eller med papper. Detta gör att det oftast är uskan som känner pat bäst. Då läkarna vill veta saker om pat så ä det ofast usk som har det bästa svaret. Därför ska usk självklart vara med på ronden om det är möjligt.

Dock är det ju tyvärr så att vissa saker måste göras av en ssk. Även om det i vissa fall gränsa till det löjliga. Som t,.ex id kontrollen vid bastest. Den måste göras av en ssk. varför kan man undra. Någon som vet ett svar på det`?

På fredag är det personal fest. det ska bli nice.. grillbuffé ska avätas... eftersom stoffe är en hob så kommer han äta tills han nästan spricker...men någon sprit bli det inte. ska jobba på lör.

hmm blev en lång blogg det här.
Nu ner  och skifa tvätten från maskinerna till tummlaren

Stoffe en del i vårdlaget

Säg vad du tycker
Postat av: Mikko

Lång..fast intressant blogg ur många aspekter :) Viktiga tankar du fick ner där.

2008-06-05 @ 00:00:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0