Smarta telefoner och huvor

Telefonerna först
Är en av få människor idag som inte har en smart telefon, vill helst inte ha någon heller. Kommer inte överens med touch- tekniken. Detta säger folk ä en träningssak. Det kanske dem har rätt i.

När nuvarande telefon dör ( teken på detta har börjat ses) måste de väl bli en smart rackare skulle ja tro, för finns de vanliga fortfarande?

Huvorna då?

Jo, som ni som känner mig ( läser någon som inte känner mig denna blogg?) vet trivs ja bra i tröjor/jackor med huvor, har för mig att de kallades munkjacka/tröja tidigare. Bekväma plagg och så har man mössan med sig :D

Även om de kan få en att se ut som ganster/dregg.

Barnvagnar

Här in seatown är just dessa dominerande, på 200 m promenad till Tvärbanan räknade ja till 8 st bara på min sida av trotaren.  Vilka slutsatser kan vi dra av detta?

Att de måste vara fullt på dagis här ( ä de kanske överallt)

Att du får se upp så du inte blir överkörd.

Tjuvlyssnat

Pendeltåget från Flemingsberg mot Stockholm Central

Två tjejer i 17-18 års åldern talar om sina pojkvänner/älskare

Av samtalet ( som förs med rätt höga röster) framgår att den enes mannlige bekant är på rymmen från ett bankrån och den andre från misshandel/dråp.

Dem kommer på sig själva och hoppar av tåget i Älvsjö, just när dem ä på väg att försäga sig om vart dessa herrar finns.

Till saken skall läggas att det i just Flemingsberg finns både Södertörns Tingsrätt och ett stort Polishus. Risken att det skall finns poliser på tåget är alltså rätt hög.

Reflections fron the seatown

  • Ibland i semi rusningstrafik ser man ibland följande fenomen. Folk väntar på T-bana/Pendel/tvärbana, massa med folk, alla siktar in sig på främre delen av tåget, detta gör att de i de vagnarna ä rätt fullt och att man måste stå, medans de bakre vagnarna kan vara ½ fulla. Iofs kan de va så att folk ska med anslutande tåg, men de kan inte va fallet för alla.

  • Kvinnor är konstiga varelser
  • Latte hysterin tyks över, nästan ingen har någon form av kopp/mugg i handen på tåget
  • Dock spelar alla wordfeud, Den sprider sig som en löpeld på adrenalin och dubbel sockerkick. Pandemi ä ordet!

På plats

Då var man här igen då. i Hufvudstaden. Nerresa utan problem.

Fick tillbringa några nätter på vandrarhem igen, Det ä en upplevelse i sig det. Men de fungerar.

Nu ä man på plats i Hammarby Sjöstad. Här ska ja bo resten av tiden, och det är nice! Fräsch lght, tvätbanan utanför dörren typ.

=)

Norrland

Tiden i Norr ä snart över, I morgon går lasset till 08 landet, denna gång för resten av nådens år 2011.
Skall först bo några nätter i Enskede. Sedan skall ja bo i Hammarby Sjöstad. Nice blir det nog. Kommer denna gång att ta med mig bilen.

Jobbet är samma som tidigare. Bara att det är nattjobb som gäller nu.

Tiden här hemma i norr har ägnats åt att dels städa ur lght ( hyr ut i andra hand) tråkigt som fan och dålig  (läs usel) diciplin har det tagit lång tid.Men nu ä det snart klart.

ÄVen umgåtts med vänner och bekanta. B.la festet och middag på Allstar.

Älgen har även jagats. Jakten har gått mycket bra.

Första morgonen tog de bara ca 15 min innan jag såg den första älgen. Dock va avståndet på tok för långt för skott. Älgen gick i en myrkant och syntets knappt i dimman, men det skulle komma fler. EFter ca 30 min till kom 2 älgar i samma spår, men dem vek av och kom närmare.

I en lucka mellan 2 tallar föll skottet mot tjuren, men förmodligen va det en bom, en andra chans tog lite för lågt, Älgen sköts senare av hundföraren.

På tisdagen fick tålamodet en ordentlig prövning. Inget alls hände och regnet öste ner i flera timmar. Dock blev 2 andra djur skjutna.

Onsdagen: En älg passera passgrannen på väg mot mig, men gick inne i skogen så jag såg den aldrig. 2 andra djur sköts.

Torsdag: Satt på jaktledarens pass på ett ganska igenvuxet hygge. Inte mycket alls hände och de va rätt råkallt. Flera timmar gick utan att det hände spec möe, en passare sköt en kviga ganska långt ifrån mig, Plötsligt knäpper det till i slyt bakom mig, där kommer en liten tjur klivande. Efter ett kort rop fick ja stopp på han och skottet föll. Denna gång stöp älgen på platsen. Så de blev en lyckad jakt.

Har även sett massor av poliser ute och leka Si-Fi ( skjuta laser på folk). Kontroll på E4 vid 2145 en vardagkväll och 0530 en Lördagmorgon.

RSS 2.0