Norrland

Tiden i Norr ä snart över, I morgon går lasset till 08 landet, denna gång för resten av nådens år 2011.
Skall först bo några nätter i Enskede. Sedan skall ja bo i Hammarby Sjöstad. Nice blir det nog. Kommer denna gång att ta med mig bilen.

Jobbet är samma som tidigare. Bara att det är nattjobb som gäller nu.

Tiden här hemma i norr har ägnats åt att dels städa ur lght ( hyr ut i andra hand) tråkigt som fan och dålig  (läs usel) diciplin har det tagit lång tid.Men nu ä det snart klart.

ÄVen umgåtts med vänner och bekanta. B.la festet och middag på Allstar.

Älgen har även jagats. Jakten har gått mycket bra.

Första morgonen tog de bara ca 15 min innan jag såg den första älgen. Dock va avståndet på tok för långt för skott. Älgen gick i en myrkant och syntets knappt i dimman, men det skulle komma fler. EFter ca 30 min till kom 2 älgar i samma spår, men dem vek av och kom närmare.

I en lucka mellan 2 tallar föll skottet mot tjuren, men förmodligen va det en bom, en andra chans tog lite för lågt, Älgen sköts senare av hundföraren.

På tisdagen fick tålamodet en ordentlig prövning. Inget alls hände och regnet öste ner i flera timmar. Dock blev 2 andra djur skjutna.

Onsdagen: En älg passera passgrannen på väg mot mig, men gick inne i skogen så jag såg den aldrig. 2 andra djur sköts.

Torsdag: Satt på jaktledarens pass på ett ganska igenvuxet hygge. Inte mycket alls hände och de va rätt råkallt. Flera timmar gick utan att det hände spec möe, en passare sköt en kviga ganska långt ifrån mig, Plötsligt knäpper det till i slyt bakom mig, där kommer en liten tjur klivande. Efter ett kort rop fick ja stopp på han och skottet föll. Denna gång stöp älgen på platsen. Så de blev en lyckad jakt.

Har även sett massor av poliser ute och leka Si-Fi ( skjuta laser på folk). Kontroll på E4 vid 2145 en vardagkväll och 0530 en Lördagmorgon.

Säg vad du tycker

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0