Vad är meningen?

Ingen kan väl ha missat att det på senaste tiden dykt upp glasbitar i kyckling från ett vist märke, de senaste rapporterna talar även om glas i oxpytt från ett annan märke. Det skulle vara intressant och få veta av den eller dem som är skyldiga till detta varför dem gör det, vad ä meningen? Att folk p.g.a glaset skall sluta köpa kyckling av just det märket? eller sluta köpa kyckling överhuvudtaget? det är en fråga det tåls att grubbla på.

Vad tror du?

Fosila brännslen

Nu höjs priset på diesel och bensin igen. Det brukar vara så när det går mot vår och sedan ännu mer mot sommarens semestrar. Dock är prishöjningar normalt, det är skatten som stör mig, En mycket stor del av priset är skatt!
om nu de enorma intäkter (miljoner om dagen) som detta drar in kunde användas till att bygga ordentliga säkra vägar skulle det väl kunna vara uthärdligt. Men det gör dem ju inte.

håller med Colin om att säkrare och bättre vägar är det bästa man kan göra för att minska dödligheten på vägarna. Inte fler kameror och teknik.


IKSU by nigth

Fan va möe folk de va där, gick knappt att få in nosen. Dock känndes det att de va länge sedan som fan man var där, lat som man är. Föresten så ska ja kanske säga att IKSU ä Sverigegs största gym och sportsanläggning.

Där fanns i kväll män och kvinnor i alla åldar och i alla stadier av fysiks form.

Efter ett rätt hårt pass va det skönt med  4-5 varv mellan duschen och ångbastun. Tack emma för sällskapet. Det ä mö enklare att ta sig iväg om man har avtalat med någon. Emma köre dock någe gruppträning som såg förfärligt jobbigt ut. någon hoppetossa hoppa runt och viftade med alla armar och ben åt alla håll. Inget för stoffe det inte. Noll kordination som man har i sådana lägen.


Nu ska ja hinka multivitamin´juice.


Halt

2 trafikolyckor utanför byn näsåker i mina hemtrakter idag, tycks som en man är svårt skadad, uppgifterna talar om mycket halt väglag. förädiskt. Att hastigheten måste anpassas till väglaget vet nog alla som har körkort, men denna tiden på året kan det verkligen vara förädrisk. vägen ä torr och fin, sedan kommer en kurva eller en svacka i norrläge och med ens har man blankis under hjulen, sedan kan de gå fort.


Har just betalat räknaringarna, inge kul alls. men det går ju. Man får jobba och slita mer så tjänar man mer helt enkelt.

Ser verkligen fram mot resan till Luleå =) Chefen sa att hon tyckte ja verkligen va rätt man för jobbet. :D

Sedan kommer troll i helgen med. Flytthjälp åt vampyr och hustomte skall vi vara. Sedan går rycktet om att kaptenen ska komma och hälsa på :D DET gillar vi!

Dagens låt: Nigthwish cover på  Where Were you last nigth.

En äkta 80 tals discodänga, sök på Spotify eller tuben!


Lite förändringar

En ny kategori lägs till här, Aktuellt, en kategori där jag kommer att vara mer renodlad blogger, alltså skriva om akutella personer och händelser och min syn på saken.

Sliten

Besöket i Sollefteå får beskrivas som en succse!

Umgås med familjen

Festa med vänner ( ursäkta för dålig form)

massa berömm för GYK.


Nu är jag ordentligt sliten, blev en 7 dagars arbetsvecka ( Fre-Fre) och sedan en del bilköring, god mat och sprit. Det kan göra vem som helt trötter. Så nu ska ja sova


Josse: Bild på bilen finns lite längre ner, Inlägget heter " bilder från en vårdag"

Mammas mat

Den ä bäst den =D

I kväl blir det blodbröd och fläsk med vitsås *slurp*


Nu lasta GYK

hej på er, vi ses i sollefteå

En (öl) flaska

På väg till jobbet i går köpte jag en påskmust från zeunerts (otroligt gott) saken är den att dem använder samma flaska till sin must som till öl och cider. Alltså reagerade alla kollegor på flaskan som en ölflaska, ganska roliga miner inann dem såg ettiketen :D


Humor på jobbet- Nice :DLuleå

Flera har undrat " Vad ska du göra i Luleå?"


Det är ett möte för infektionssjukskötersor från hela landet. Föreläsningar, seminarium, studiebesök osv

Skall åka som representant för kliniken =)

Kunde sova idag, så nu ä man människa igen. Borde igentligen dammsuga, men fan vet om ja ids.

Natt på infektion

Just nu är det rätt lugnt. Inte möe händer, kollegorna är försvunna, skulle gissa på fikarummet. Men sätter man sej där är det väl risk att man slaggar in, för första gången på 1½ dygn är jag trött, ordentligt trött. Hoppas man får sova när man kommer hem. Om grannarna låter bli att springa runt och sjunga i trapphallen som det var i morse.

Seg

Natten var ok, en hel del att göra men inte allt för mycket, en del svårare omv falll.

Dock var det svårt att somna, somnade nog inte ordentligt förens typ 11-12 så man ä rätt seg nu. Ska sova lite till sedan om det går. Man har ju inget liv då man jobbar natt, i allafall itne efter första natten. I morgon ska ja förhoppningsvis kunna sova bättre och kunna göra något.

Nu ä resan till Luleå bokad. =)

Planer

Tänkte dela med mig lite av mina framtidsplaner i 3 plan så att säga

Nu: Middag, sedan lite städ för att sedan sova, ska jobba 2 extranätter. Så ja går på i kväll och vakar av på fredag morgon.

Helgen: Sollefteå. Var länge sedan man var där. umgås med familjen och de vänner som finns där, krogen och kebab på Diannas står på måste listan.

Framtiden: Det ryktas att landstinget nu inte får förlänga vikariat, alltså blir man arbetslös i sept. Då kommer jag nog att dra till Norge eller försöka få jobb i sthlm. Dock blir det skoj för kliniken om dem inte får förlänga vik, det är minst 10 ssk vik som går ut på samma gång,  får vi inte fortsätta måste vårdplatser dras ner, förmodligen måste en avdeling stänga. Men det ä inte mitt probem i så fall, tycker dock synd om de stackars kollegor som blir kvar och ska försöka ta hand om de stackas infektionsjuka som förväntar sig den bästa vården i länet, men inte får den. Det är ju tyvärr dem som få betala priset.

Doomsday

Ett dödligt virus sprids i Skottland, det enda man kan göra är att bygga en ny mur i bästa Hadrian anda. Alla på fel sida muren lämnas att dö. Men vissa överlever, och viruset tar sig ut, nu måste man ta reda på varför vissa överlevde, finns det ett botemedel?


Bra film. +++

Tack Am och håkan för god mat och umgänge

Snart ä det vår, och då ska man grilla!

Man blir bara lite less

Nu är ämnet uppe igen.

Man blir bara lite less, Jag hoppas att de där människorna en dag behöver helikpotern, så dem förstår vilken nytta den gör, det är ju inte nöjesflygningar den gör. Bor man nära ett av sveriges största sjukhus får man leva med ambulanser, helikoptrar osv, Inteligenta och välutbildade män och kvinnor jobbar dygnet runt för att RÄDDA LIV!

Var tacksamma för att vi finns där i stället, en dag behöver du oss!


Bika- Ja man kan kräkas då man har flunsan.


The world of Dance

Är inget för Stoffe, tyvärr är det bara att konstatera.

Har gett det flera seriösa försök nu. Nu läggs det ner .

Maffiosi?
Vad säger ni?

Trocadero

Frågan ä om inte Trocadero får förstaplatsen på godaste läsk listan.

1 Trodacero
2 Coca-cola
3 zeunerts jul/påsk must.


Hur ser din lista ut?


Fortsatt finväder idag. Drivit omkring på stan, sett på folk, ätit kassler osv, sedan har det lagats ett stenskott i GYKs vindruta

Bilder från en vårdag

Våren var på besök i Umeå idag, sol, ljuma vindar och blå himmel
Har varit på Attityd, tycker att det blev bra, va säger du?Dock blänker det som fan i glasögat.


Sedan har GYK fått bada
Se hur snygg hon är ;)


Go fika

Kollega J och L som nyligen slutat på avdelingen var förbi idag med några otroligt goda ckoklad/mintårtor och en stor skål godis =) kul att se dem båda igen och få höra lite om hur det går för dem.

Fikastunden ä den bästa stunden på arbetsdagen, och ja tror vårdfolk fikar mer än andra ;)


I kväll ä det hockey.....

Sömn? - Ja tack

Godnatt

Ett bra lag skall ha tur

Men frågan är om inte HV71 hade mer tur än hela Eliteriens övriga lag tillsamans då  Timrås Mikko Lehtonens skridskoskena lossnade!!!!

Detta ledde till att Grillfors kunde avgöra matchen.


Det för tankarna till Mirosal Horavas "klackmål" i kvartsfinalen för 2 år sedan. TImrå har otur.


Play the music bitch!

Ute och glider med GYK

Henke got shoutgun,

 Rock klassier i stereon.

 Där är det en brud som babblar och babblar och sedan babblar hon, först om bandy för 11 årigar!!!! och sedan ägnar hon 5 min åt att läsa innantill ur VK (lokaltidningen) om en nyhet som är 2 veckor gamal.

Usch ta bort säger Henke

Play the music bitch säger jag!

Oxfilé

Det var mycket god den :D Ellerhur Henke?

Dock måste vi göra något åt era knivar ;)


Nu på väg på jobbet, kvällshelg igen, tiden går fort.

Håller på att lära mig Spotify, rätt nice prog, synd dock att Metallica inte finns med där. Någon som vet varför? Samma bråk som för Napster gör en del år sedan`?

Två bra låtar, Två vackra kvinnor
vilken ä bäst? Vilken kvinna är vackrast?

CSI Nurse

Såg i senaste numret av " "omvårdandsmagasinet" om en kurs i forensisk omvårdnad, alltså brottsplatsundersöking, bevisvärering, juridik osv, Det skulle kanske vara spännade, dock stog det inget om vilket typ av jobb man skulle utföra. Skall man vara anställd hos polisen? vilka andra områden skulle man kunna ha nytta av den utbildingen?

Dock var det ett krav att man var leg ssk. Kanske är tanken att man skall få en annan typ av syn på saken, sjuksköterskans skarpa kilinska blick för, ja för vadå? intressant i vilket fall. Man ska kanske söka

Vem vill söka tillsammans med  mig?

Representation

Nu är det i det närmaste klart att jag skall åka på Infektionssjuksköterske dagarna i Luleå i slutet på April som representant för kliniken i umeå  =)

Nu frulle, sedan ska jag se om tävttstugan är ledig. om den släpper in mig vill säga

Det var på tiden

I korsningen  vid universitet  vid viadukten mot Berghem har det länge varit så att höga snöhögar legat i vägen och skymt sikten så att 3 vägskorsningen blivit i det närmaste livsfarligt, man ser inte ett smack

men nu har dem skottat undan dem..
Det var på tiden!!

Nu är det bara utfarten till vår parkering kvar, där är det ännu värre.


Nu är stoffe ledig

Tomt i sängen

Utan trollet. =(

Trollet sover

Sö sött, =)

Ja käkar frulle och ska snart på jobbet igen.
Talar med Matilda på msn, dem är ute på resa, utanför Borneo om ja minns rätt, vi är väl inte avis va? :P

Såg att Metallica ställde in i går, surt som fan för dem som hade rest långt för att se dem. Det sades att det var för att sångaren fick magsjukan, då är det inte lätt att sjunga, omöjligt skulle jag nog säga.

Skall förklara ett utryck jag brukar använda med.

"våldsova" eller våldssömmn"  Är kollega Annas uppfinning. Det bottnar i att man ibland jobbar kvällspass för att sean dagen därpå jobba dag, detta gör att du slutar 22 för att sedan börja 0645. Det blir alltså inte så många timmars sömn. Därför måste du ta tillvara de timmar du får, Volá Våldsömnen är född

Hedlund

Här kommer fler bilder på lill killen som skall flytta in i April, alltså hos mina föräldrar och tyvärr inte hos migVist ä han söt

Verkningslösa mediciner

Nya rön visar att Tamifu, ett medel som används mot influensa   i stort utstreckning är i det närmaste verklingslöst.
Detta är tankeväckande men kanske inte så förvånande. Eftersom virus ständigt muterar ( förändras) så är det svårt att hitta en medicin som hjälper mot dem

. Det är nog därför som det är så att influensan är så olika från år till år, för lekmanen är kanske all flunsa bara flunsa, men så är det inte, det finns flera olika typer och en massa undergrupper till dessa. Det är också därför som det vacin som finns är långt i från heltäckande.

Tror nog att det under lång tid kommer fortsätta vara så att vi i vården inte kan bota en enda virussjukdom.
Det som gäller är det som i långa tider har ansetts gälla.

" Kom ihåg de tre V:na. Vila, vätska värme"  Som min gammla omv lärare alltid sa då det taldes om virussjukdommar.


Detta var ett litet nördigt inlägg. men sedan ä man ju nörd på det här området med

på vilket område är du nörd?

Målgrupper

HAHAHAHA jag dör av garv.
Man går in på www.blogg.se  för att logga in på bloggen, man får upp en ruta om att delta i en enket om blogg.se, den ska ta ca 8 min.

man accepterar att deltaga, man får börja med att fylla i vilka ämnen man är intresserad av. Tex Cityliv och shopping  ( inte i intresserad) Livstil och mode ( ej intresserad)  medicn och hälsa ( myckt intresserad) sedan frågar den efter kön. sedan åker man ut, man ä inte den målgrupp dem söker. HAAHAHAHA

Slutsatts: Blogg ä till för mode och shoping intresserade tjejer, inte killar som är intresserade av medicin och hälsa HAHAHAHA!

Ta er i dalen blogg.se

Funderar starkt på att starta en omvårdnad/medicin blogg bara för att reta blogg.se

Vem vill vara med?

Nattjobb

Nattjänst, det är vad natten har att erbjuda

 Sitter och laddar inför att ta itu med disk och en stöking lägenhet.
I morgon kväll kommer trollet.

Vad står på din " att göra lista" inför helgen så här?

Kött

Jag är svårt förtjust i kött, alla sorter =) Skulle få svårt att överleva som veggo- vegitarian alltså

Skulle du överleva?

Poängen går till...

*Trumvirrviel*

Mikko!
För den korrekta gissningen om Dr House.  I går kom säsong 3 äntligen ut på DVD i  Sverige!!! :D:D:D:

Blir bra att ha då jag i natt skall vara uppe länge för att ställa om lite inför en extra arbetsnatt natten mot Fredag.

Husguden är på ingång :D

Poäng till den som gissar rätt på vem det är ;)

Det är inte trollet ;), och trollet får inte gissa för hon vet.

"Inte har ni sett Hedlund!?"

JO! Här är han!
Han flyttar in i Granvåg den 3e April

Min frys frostas just nu av

Sporlov

Sportlov är det här i Norrland. Men inte för Stoffe inte. Snart på väg mot Infektion igen. Tro om stället står kvar.

Utlovar en glad överaskning i kväll eller i morgon ;)

En viss person har påpekat att h*n tycker att det är för lite sex och smaskiga detaljer i denna blogg ;):P

Hemma

Nu är jag hemma i Umeå igen.

Jag och H har käkat maxmat och planerat en liten roadtripp :D

Nu sova, jobb i morgonbitti. Elev ska man ha.

RSS 2.0