ingen rubrik idag

Stoffe är trötter. Ska snart sova... godnatt

Det sägs

Att " Morgonstund har guld i mun" Men jag vet i fan

Umeå Pride 2008

Jaha-ja  Hur var det nu då?

jo jag måste nog säga att det var en mycket lyckad kväll.

Den började med att Am och Håkan dök upp hemma hos mig för att grilla. Grannen såg lite förvånad ut då jag stog och tände grillen. Nåväl gott blev det i allafall. Sedan dök även Henke och Elin upp. groggar dracks trevlig konversation.

Sedan drog vi vidare med hjälp av en Volvo 244 av 79 års modell till Sara och Malin. Där var det ännu mer folk och trevligt snack.

Som vanligt på sådana tillställningar blev det lite tjaffs om vart,hur och om man skulle dra vidare. Nå väl Volovn återvände och tog oss alla till Norrlandsoperan

Där var det som sagt Umeå Pride 2008. Massor med folk. Riktig rolig dragshow och odrickbart öl och dåligt blandade drinkar. Men mycket trevligt endå.

Sedan hamna vi på Max innan vi promenixade hemöver.

idag händer inte möe alls, som sig bör en lördag, det blåser ordentligt. Ska tydligen storma ordentligt i innlandet. Tur att man inte jobbar som jourmontör på elbolag.

Party Party

I kväll är det fest! Blodsugaren med Hustomte kommer över och säsongens sista grillning ska göras. Sedan är vi välkommna på fest hos Sara och Malin. Det är ju tydligen pride helg. Kan blir intressant, även om jag tror S och M håller sig i skinnet! :D

Nu har de ringt från jobbet 2ggr idag, Första gången vid 06 och sedan nu =) Men idag är Stoffe ledig och ska festa. Man måste se till att man har ett liv också =)


Håller på att lyssna igenom Sjöwall& Wahhlöö:s serie om Martin Beck. Underbara böcker det! Dem rekomenderas! Spec som talbok med Torsten Whalund som uppläsare =)

Ne nu ska jag äta lite innan det är städa dax. Ha det bra där ute i hösten.

Trollkontakt

Det är allt som återstår idag.


Matchen borde modo ha vunnit,  men men pucken är platt

Heja Norge!

Frölunda äger perioden, massor med chanser,  KRIZAN  är STOR i målet.

Sedan har vi vår nye lille norrbage! Mats Zoccarello Assen gör 1-0 på pass från susse! Heja Norge! Heja MODO


Heja Modo!

Ser på  Frölunda- Modo.

0-0 efter första. fhc har haft det mesta av spelet, dock har modo haft några bra chanser, men bra målvaktspel från båda lagen gör att det står 0-0


Har haft en VPL idag på jobbet. Det gick nog granska bra tror jag. Har haft student nu i två pass. En duktig kille. Men det känns lite underligt att en så pass ny ssk som jag ska undervisa, men det ingår ju i jobbet.

Löneförhöjning!

Idag kom den! Den löneförhöjning som blev resultatet av strejken i våras, den strejk som många kollegor menar var både meningslös och illa organiserad, dock blev det 1500 kr mer i månaden för Stoffe, det kommer SAS,Norwigan eller Euorpcar att tacka för skulle jag tro.

Saknar mitt troll

Jane är ett troll =)

Yes Jane ä mitt lilla troll =) Ho nhar ruffsig frisyr och älskar svamp=) alltså ett troll =D

då skulle jag vara hennes murmeldjur. Men varför det är så får hon förklara själv hehe :D

Har haft en underbar helg här i 08:land.

Vi har sett massa film, som t.ex Asterix och britterna. Underbar film det, om du har barna sinnet i behåll vill säga.
Galdiator. Mäktig film som kanske ger en viss insikt i mannens psyke.

Sedan såg vi även Crocodile Dunde 2.  Den första filmen är bäst, men fanns fan inte att få tag i trotts att vi tröska runt ½ norra förorterna.

Vi var även och bowlade med Janes syster och hennes kille.  En del god mat har det också blivit. Pasta Carbonara är svårslaget alltså :D


Jane hade hyrt en WV Polo. En liten skitbil det :D Men helt klart dugande som rövtransport. Ojoj jag har blivit bilsnobb.


Sitter nu på Arlanda. Planet går om typ en timme. Dryygt.


Självincheckningen hon norwegian ä kass. den fungerar inte. "Helt värdelösa" enligt deras egen personal. Lite drygt då man reser med bara handbagae.


Det är tydligen kris på jobbet, Dem har ruingt 5 ggr under helgen och velat att man ska jobba hehehe


Trötter man

Var nog lite trötter vid ankomsten hit till Upplandsväsby. La mig i Janes säng vid 22 och slockna tämligen omgående. Vaknade till medvetande vid typ 11. En trötter man som sagt. Jane va väl inte övervägande glad =) Men nu ä ja pigg =)

Då åker man

Ner till Jane då =) :D

Flyg T/R 1140 kr. Det ä nice det med...

Blir alltså ingen Audi denna gång :P

Sova sova sova

Säng Säng Säng

Godnatt!

Nattens lugn

Ligger över infektionskliken. Än så länge en mycket lugnare natt än i går. Peppar peppar.


Middagen på Costas var lika god som förväntat. Man var dock bara lite avis då vissa kollegor beställde in både öl till maten och irish coffe efteråt. Men men vem har sagt att livet är rättvist?

Sedan blir det hem och sova några timmar, hoppas jag kan sova bättre i natt. Var nog för ljust och för möe oljud från alla byggjobbare som ränner omkring utanför huset.

Kommer bli en formidabel insyn i min lght från de fönster på de nya husen som ligger högre än mitt. Får nog fudnera på installation av rullgardiner eller så.


Snart får jag åka ner till HENNE :DSedan har man genom en god gärning stärkt en väns kärleksrelation. Det känns bra =)


Rix fm spelar en massa skitmusik E.M.D Jenny- lett me love you.

Ne fan ge mig MetallicA The day that never comes

Nästa gång jag jobbar natt är det med Jonas, och då blir det Bandit rock hela natten, var så säker på det!

Att Mikko anmält sig som sponsor till framtida bilköp låter intressant. Frågan är bara vilken reklam han vill ha tryckt på bilens sidor :D


Grekisk middag

Den ä på G Honungsmarinerad lammfilé : D  Låter det nice så säg:D

Natten i går var från en början rena kaoset..sjuka pat och pat som trilla omkull. Hoppas det är lite lugnare i kväll.


Pasat CC

Provade den transporten idag. Mycket nice kärrra med automatlåda. En hel del skoj lull lull. så som panorama fönster i taket, osv. Den kommer att hamna på listan över " Tänkbara för införskaffande av ny transport till Stoffe"Nu blir det nog inte mer kebab

De kan f*n inte laga kebab i den här stan. *suck* blir nog inte kebab mer annat än om man är på ett ställe där det finns god kebab. Som ö-vik eller Sollefteå.

Har umgåtts med Henke idag. Som vanligt mycket givande diskussioner om allt från kvinnor till datateknik.

Mycket mer har jag inte att säga just nu.

The Day That Never Comes

Grymt bra låt av Metallica! Deras nya platta äger fett!
Lyssna och njut!


Er åsikt vänner

Har funderat på detta ganska länge nu.

En tjej ja talat i minst ett år på msn och i telefon. På senaste roadtrippen (jo den då ja träffa Jane, men före så att säga)
Så hade vi gjort upp om att jag skulle hälsa på henne oh få slagga hos henne. Hade bett om "en plats på din soffa" men fått till svar att "ska du sova hos mig ska du sova i min säng" Nå när jag kommer fram svarar hon inte i telefon, inte alls. Sedan dess har hon undvikt mig på msn osv. Varför? vi talade i minst en veckas tid om att jag skulle komma osv. Hon tyckte det skulle bli så roligt osv. Men vad? Fick hon ågren eller?

Vad tror du? åsikter  i "kommentarer" motages tacksamt


Hårdrocks syrror

Samtliga 3 syrror i tjänst idag är hårdrockare! :D Hårdrocken dånar i l.m rummet.
Senare blir det lyssning av Metallicas nya skiva.

Lungt på jobbet alltså

Elitserien 2008/2009

Vem tar hem Le Matt:s pokal i April 2009?

Här kommer mina tankar

  

Tror serien blir minst lika gämn som tidigare år. Därför är det ganska vanskligt att sätta upp en tabell.  Tror endå att de lag som ligger i botten på min tabell kommer att ligga där, men den inbördes ordningen kan kastas om ordentligt. Detsamma gäller toppen och för den delen också mitten. Svårt med andra ord. Skador, domslut som går en klubb emot eller bara en vanlig formsvacka på fel ställe i serien kan bli förödande.

Tror vi kommer få se 2-3 tränare som får kicken.

  

Att tippa svenska mästare är nästan lika svårt. Vem som helst av lagen 1-5  har möjlighet.

  

Men om jag ska tippa så tippar jag med Hjärtat och säger Modo

Ska ja tippa med hjärnan säger jag Frölunda.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Brynäs

Tror att laget från julbockens stad får det mycket tufft.

Förluster som  Brendel och Sjödin kan vara förödande för ett lag med så pass tunn trupp.

Sjödin (med fru) var något av lagets hjärta. Brendel gjorde väl inte många knop i försvaret, men han gjorde det som hockey i längden faktiskt går ut på MÅL.


Även målvaktssidan känns ytterst osäker. Markström gjorde en kanoninsatts i kvalet och räddade mer eller mindre Brynäs på egen han. Han måste spela på samma nivå och höja sig om det inte ska bli kval igen.


Veteranerna som Dackell och Molin måste dra ett mycket tungt lass.


Sedan måste publiken i "läkerolasken" börja stötta sitt lag i stället för att gnälla.Tror dock inte det fungerar för Gävle laget. Det blir sista plats och ett ovist kval.


  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Djurgården


Även här ohyggligt tunga förluster. Målvakten Larsson, backen Vääninen, och Hörnqvist för att nämna några.


Dock ett mycket tungt nyförvärv i Ragnarsson. Han kommer bli mycket viktigt för försvaret.


Även här tror jag att målvakterna kommer att bli avgörande. Vem ska kliva fram och ersätta Larsson? Ridderwall? Wesslau? Owuya?  Vem av dem spelar nog ingen större roll, men någon MÅSTE göra det, annars blir det ingen rolig vinter i kungliga hvudstaden.


På backsidan kommer mycket, för att inte säga det mesta att handla om Ragnarsson. Han kommer att vara den klippa som måste till framför en oruttinerad målvaktstrio.


På forwardsidan kommer mycket hopp att stå till veteranerna Bremberg, Holmqvist, Ölvestad Danielsson. Dessa herrar måste leverera poäng på löpande band. Talanger som Frigren Axelsson och Gustavsson måste ta steg framåt och etablera sig ordentligt.Tror att DIF kan klara sig undan kval och kanske även nå slutspel om man kan klara sig utan skador på nyckelspelarna.

Frölunda

Bara man tittar på uppställningen så skriver den GULDLAG! Men vi vet alla att det är på isen och inte på pappret det hela avgörs.


Dock är truppen imponerade. Värvningen av Holmqvist i målet är ypperlig. Han kommer säkert att ligga top 3 i målvaktsligan då det är dax att göra bokslut. Bakom honom finns Ahonen som kommer hugga som en kobra på varje chans han får, för de kommer nog inte bli så många.


Backsidan består av spännande namn och intressanta nyförvärv som Dipieta, Sundin, Söderholm Holmqvist och Hedman.  En stabil uppsättning utan att vara exepsionell. Kanske skulle det behövas en jätte back för att göra den komplett.


Forwardssidan ser mycket intressant ut. Namn som Hahl, Fabritcius och Karlsson säger det mesta. MEN kommer alla dessa herrar att kunna samsas om istid och puck?


Det är nog den frågan som kommer att bekymra "de goa gubbarna" i Göteborg  denna vinter.


Får man ihop laget kan man gå långt, riktigt långt!


  

Färjestad

Laget man aldrig kan räkna bort, laget som har mer liv än 4 katter.


Men vem ska ta över som målskytt då Prestberg tog sitt pick och pack och flytta till dalarna


Målvaktssidan ser lite tunn ut. Divis kan vara både bu och bä, ibland i samma minut Måste övertyga.


Backsidan innehåller mycket nytt och intressant, en del unga talanger som  Skålberg Motin och Holös, Dessa ungtuppar måste ta chansen. Nyförvärv som Sevc och Vallin måste snabbt hitta sin plats i laget. Tomas Rohdin kommer vara en härförare i de bakre leden.


Forwards

Mycket hänger på Jörgen Jönsson  Jesper Mattsson och Peter Nordström. Frågan är bara vem ska göra målen? Tror att Lee Goren kan vara den man FBK får sätta sitt hopp till.HV71


Regerande mästrare, men med förluster som om de stridit vid Narva. Åkerman, Ward, Jämtin. Ledin. Flera av de namn som förra året var förknippade med HV71. Även om de inte spelat länge i klubben. Dessa spelare kommer bli mycket svåra att ersätta. Även om inte Ward kanske bidrog så mycket i poängskapandet, men han var en spelare som det var asjobbigt att möta. Och Ledin kunde vara både buse och sjärna, beroende på humör. En klassback som Åkerman ersätter man inte så lätt.


Har dock en av seriens mest stabila målvakter  i Stefan Liv.


Backarna kommer lida av förlusten av åkerman som sagt, tror att Angell kan få överta han roll. Luuoma Pettrasek och Pustola ä dock namn som inger en viss respekt. Tror också att vi kommer få se ett genombrott för unge Torp.


Forwards: Tdenby står inför sin bästa säsong hitlis, han kommer förhoppningsvis få mycket speltid och utvecklas starkt i vinter. Namn som imponerar är Hrdina Voutilainen, och Davidsson. Intressanta nyförvärv i Hagos Stall och busen Laine som även kan leverera i målprotokollet.Linköping

Laget har spelat 2 raka finaler. Men nu tar det stopp. Att "låna ut" hela den lina som i mångt och mycket bar laget i fjol kommer straffa sig.


Målvakter Daniel Henriksson är en klassmålis, bara han vill, och det tror jag han gör.


Backarna ser ruskigt stabila ut. Namn som Phil, Färnholm Saravo och Aalto kommer nog få vilken motståndarforward som helst att bli lite fundersam


Forwards. Vem ska ersätta Wennis och Mårtensson? Den så kallade HHH kedjan med Hlinka Haavac och Håkansson ser intressant ut, men vad finns där mer? Om denna kedja floppar?


Dock är LHC så pass bra att vi kommer att få se dem i semi, men sedan tar det stopp.


  

Luleå

  

Ojojojoj vintern kan bli mycket kall och mycket mörk i norrbotten.


Truppen är tunn, tunn som en oblat.


Målvaktssidan ser svag ut, Törnqvist och Modig är båda i mina ögon 2:a val. Någon måste stiga fram.


Backarna sandström och Obsut är dem Lule får sätta sitt hopptill.


Forwards. Chabada Burström Harju och Bartecko.  Sedan ser det tunt ut, tunt som nattgammal is en oktobermorgon vid Luleälven.

Det blir kval, tyvärr.

Modo

 Ok ska försöka vara lite opartisk i alla fall


Modo har som i fjol en trupp som kan vara med och slåss om guldet, ingen tvekan om det. Men kommer problemen från framförallt kvarten mot Timrå i fjol att vara lösta? Kommer Harri Rindell att "få fart" på gubbarna Svarten, Timme,salle och kommer han att så Sundström att knipa käft och lira hockey  på det sätt vi vet att han kan? Kommer Krizan att hitta tillbaka till guldformen?`Eller kommer Zacke att stiga fram? Det är frågorna som Modo måste besvara.


Målvakter. Krizan kan om han bara vill. Hoppas han vill. Zacke kan, om han får, vill inte Krizan kommer han att få.

Svedberg kommer starkt, var så säker på det.


Backar. Modo har elitseriens kanske bästa backuppsättning.  Timander, Hållberg, Jonsson Hedin. Stabila namn. Victor Hedman kommer kliva fram ännu mer i år. Jens Vestin också, även om han riskerar att få stå i skuggan av Hedman.


Forwards. Lyckas harri väcka "gubbarna" och "den nye schampo" Zuccarelo Assen  ä lika bra som de säger kommer det att bli en rolig och lång vinter i "banken"Rögle

  

Jag är glad att Rögle gått upp. Mycket hellre dem än Malmö.

Dock ser truppen nästan lika tunn ut som Luleås.

Jag hoppas och tror dock att en kombo av nybörjar tur och "djävlar och anamma" att de lyckas hänga kvar


Målvakter Även här 2 Andra målisar. En måste kliva fram, sak samma vem.


Backar. Nästan allt hänger på Kenny, går han sönder är det katastrof.


Forwards Bröderna abbot ska det bli roligt att se. Även Mario Kempe som återvänder till Sverige från Kanada. Dock ser det även här mycket tunt ut. Enström skall tydligen stå för målskyttet.
Skellefteå

Även här väntar en tung och svår viner. Man har förlorat själva grunden i laget. Renberg och Gooren ä blytunga förluster. Vem ersätter?


Målvakter. Hadelöv måste upp ytterligare en nivå om det ska undvikas kval.


Backar Tunt Skerbevk, Viklund, Lindgren Martinnen, alla dessa, ett eller två steg uppåt tack


Forwards Söderberg, Månsson och nye Dimitrakos....sedan........Södertälje

Tro att "lilla syrien" kommer bli årets stora överaskning. Truppen ser intressant ut.


Målvakter Bjurling ä ohotad som nr 1 i vinter. Visade i fjol varför


Backar Ser ok ut,  men inte mer. Kan bli problem om skador på viktiga pjäser som Demström eller Kudroc.


Forwards. Pakaslahti mannen som ska göra det för ssk. Kommer bli mycket fruktad av andra försvar i vinter. Hyvönen med sitt fruktade slagskott och Umicevics teknik kommer glädja oss vintern lång.
Timrå

  

Förlusterna ser ut som svenskarnas efter Poltava. Ändå tror jag inte det går att räkna bort timrå.


Målvakter. Backlund given etta.


Backar en del stabila namn som Skogs Lehtonen och Styf.  Men även talanger som Moe. Ser helt ok ut. Varning för skador bara.


Forwards.  Jonte Hedström, mannen som ska leda trupperna. Sedan en bra mix mellan  rutin och talang. Namn som Sundh Pärssinen och Tenkrat. Men även Lander Svensson och Pääjärvi- Svensson.

1Frölunda

2Hv71

3Modo

4Linköping

5Färjestad

6Södertälje

7Timrå

8Djurgården

--------------

9Rögle

10Skelleteå

---------------

11Luleå

12Brynäs

  


Kvällsjour

i kväll ä tydligen flera vänner lite småsjuka, har fått flera förfrågningar om infektionssymtom i kväll.
Kan det vara så att flunsasäsongen redan är här?`Hoppas inte, ska jobba hela helgen och i måndags va kliniken överfull. vi fick lägga 4-5 pat på andra avd på sjukhuset. Iofs kan det ju ändra sig rätt fort.

Infektionsmedicin ä lurigt, mycket av vården mot infektionssjukdomar kan beskrivas med 3 V

VILA VÄTSKA VÄRME   Spec gäller detta virussjukdomar, som t.ex Flunsan. Det är bara att se till att vila, hålla sig varm och dricka så mycket man kan och vänta på att det ska gå över.


Lampor

nu är lamporna uppe! :D

Vill ni se?

Har man ett liv?

Ja ibland undrar man. När jag cykla hem från jobbet cykla ja förbi E puben. Där utanför står en massa glada partysugna människor. Man har samtal om olika ölsorter osv.

Själv är man på väg hem för att sova för att man ska upp och jobba typ vid den tid dessa glada laxar kommer gå och lägga sig... men men jag är inte bitter, bara less på att för att man jobbar 3 helger på rad nu.


slutsattsen är enkel: Ne man har nog inget liv.

Jo jag harJANE! och för hennes skull avstår jag mer än gärna öldrickande!
vi ses om 2 veckor gumman!


Det var allt för mig idag
Tack ska ni ha!

Yrkesskadad?

Kom på en sak då ja vaknade i morse. att jag låg på sida i nästan ett perfekt stabilt sidolänge ( Framstupa sidoläge)


Är man yrkesskadad eller bara lite knäpp?

Salta pingviner

                                                  2 st 800 mg burkar!!!! :D


UNDERBART

Kloka ord

Från en jaktkollega

"Illskna hondjur ska man undvika, oavset ras"

Dianas stigar : Rapport

Jaha ja då var man tillbaka i Umeå då, en dag tidigare än beräknat. Blev uppehåll i jakten idag. Kojdag som vi säger.

och vist va det jaga älg ja skulle göra! Vinnare blev signaturen "the game" vilket jag tror ä en viss Lars.

Hur gick då jakten?

Tisdag har jag inte möe att säga om jaktmessigt, det regna typ hela dagen, Mina glasögon gick sönder, eller ja bågarna. Så nu har jag nya bågar, bild kommer om ni vill?
riktigt snygga och inte allt för dyra heller.

Torsdag:
Förmiddagen, inte möe att säga
Eftermiddagen: Jag bomma två skott på en kalv, avståndet var nog för stort. Som tur va såg det ut att vara rena bommar så den lille ä nog oskadd Tur det, endera ska de dö eller så ska man missa helt.


idag Fredag ä det vilodag, har gått långt och burit tungt under dagarna här, det är man ju inte van direkt, och tyvärr noll kondis.


I kväll ska ja äta pizza och kanske en chipspåse :DAntalet läsare har gått upp =) det är både glädjande och en smula smickrade =) tack för det!


Dax att vandra på Dianas stigar igen

Poäng till den förste som räknar ut och skriver i kommentarer vad stoffe ska göra :D
Ni kan sluta tjata nu ;) :D

Här är bilderna ni efterlyst
RSS 2.0