Den svarta älskarinnan

Det är janes namn på bilen :D

Bilderna kommer i början på veckan då man kan ta bra bilder.

och ja säger det igen, bilen på¨tubviedon ä inte den ja köpt!!!

Nu ska den hämtas!
Typ så ser den ut :D Färgen är rätt, likaså inredningen. Fäljarna ä annorlunda. :D:D:D:D:

Foppa till Modo!!!

Peter " Foppa" Forsberg är tillbaka i den klubb där han hör hemma! Välkomen tillbaka säger jag bara! Hoppas nu att detta ger alla moditer, både på isen och på läktaren den kick och nytänding som behövs inför slutspurten av serien och ett ev slutspel.Dock skall man komma ihåg hur det gick under "lockuot" säsongen. Minns ni?


Handpeningen på volvon är lagd. Hämtas i morgon

Den är köpt

Den bil som finns länkad i förra inlägget är köpt

Ny bil!?

Denna blir det nog!


va tycks?

Medical stuf: Svar

1 Om vi talar om mjältruptur vad är det då som hänt?

Svar: Skador på mjälten. Troligast efter trauma

2 Din usk kollega kommer till dig och funderar om det inte är risk för decubitus hos patienten på 4 salen. Vad är det din kollega fruktar?

Svar Trycksår

 3 Telefonen ringer, det är medicinjouren. Doktorn vill lägga in en commotio OBS. Vad är det som mest troligt hänt den patienten?

 Svar : Skallskada, då commotio obs är efterkontroller efter hjärnskakning

 4 Du är just på väg på lunch, en patient som du är ansvarig för ringer säger att den plötsligt fått jätteont centralt i buken, den vill ha ett glas mjölk och 2 alvedon. Ger du det? Om inte, motivera

 svar Nej det gör du inte, oklara buksmärtor skall inte ges smärtstillande läkemedel eller mat&dryck förens dem setts av en läkare.5 Du kommer in till en pat som helt plötsligt är slö, har svårt att röra huvudet för nacken känns så stel, känns febrig så du tar temp som visar 40.1. När du tänder lampan skyddar pat ögonen och stönar fram att det gör ont. Pat beskriver också smärta i huvudet som snabbrt blir värre och liksom sitter bakom ögat. vad misstänker du?
 Kan du gå och fika innan du gör något?

Svar: Misstänkt hjärhinneinflamation, Nej detta är ett potensiellt livshotande tillstånd. Kontakta läkare omedelbart, förstärkt övervakning, syrgas.

 6 En kollega kommer ut från en sal där en svårt sjuk pat vårdas. Kollegan muttrar något om rigor mortem och ber dig ta fram pappren. Vilka papper vill kollegan ha?

Svar : Dödsintyg, dödsorsaks intyg och bårhusmedelande

 7. En kollega vid övervakningskärmarna vrålar plötsligt ASYSTOLI! Var har hänt?
 
 Svar: Hjärtstillestånd


 8. Läkaren har ordinerat Metoprolol Vilket organ är det mest troligt att pat har problem med? Och vilken tab ä vanligast att anväda?

 Hjärta &kärl, Seloken

9 Vilken pat grupp har störst risk att drabbas av osteoporos?

svar: Framförallt äldre kvinnor

10 Sepsis fall på väg! Pat har fått nål, dropp, antibiotika, odlingarna är tagna, men en sak till ska du göra, något man alltid gör med dessa pat. vad?

svar: Syrgas och KAD


Vinnare: Carolina

All heder åt akuten

Som en stock

Stoffe har sovit som en stock sedan typ kl 20:00 i går. skönt det, känner mig som möe mer människa idag. i kväll kommer därför svaren. dock kan jag avslöja att vinnaren är Carolina!

Fantomen

Jane glömde sin Fantomen tidning här.  Kul =) Den serien håller än, och har hållit länge...minns att den var pappas mormors favorit alla kategorier

I natt har jag inte sovit mer än någon timme, jobbigt värre. Dock är det så livet är.

oväntat

"Oväntat" it´s the word of the day as they say over there...

Trollet fick åka hem eftersom hennes mormor  övänntat snabbt blivit mycket sjuk. Trist, men sånt är livet. Troll ville först vara kvar för min skull, men jag finns ju kvar, det gör kanske inte mormor.

Träffade Louise idag, ni kansek mins inlägget om henne tidigare. Hon som var min lärare i högstadiet. hon som utan att ha rökt eller utsatts för passiv rökning fått småcellig lungcancer, ( tror jag)   Hon såg inte pigg ut, men så är hon ju svårt sjuk med. ett oväntat möte Träffade henne utanför Lottas krog. Ett ställe som förövrigt har mycket god mat.

Oväntat stort intrsse för sjukvårdstvälingen. Vinnaren är korad, resultatet kommer i morgon.

Volvohandlare och Trollnäsor

Trollet är fortfarande sjukt. Jobbigt med en förkylning som suttit i i omgångar sedan i typ okt. Men nu ä det nog bara snuva, men jobbigt, spec på nätterna. Det har vi väl alla upplevat!?

Volvohandlaren då? jo han har offerterat en ny volvo v50. Det ä väl bra, men vill ändra 3-4 saker. Motorn (ej så viktigt) strörre
färg, en annan. Den är grå. Sedan stereon, vill ha en större. Så vi får se vad som händer och fötter.

I går såg det ut som om vi skulle vara tvungen att förlösa på jobbet, men som tur va behövdes det inte.

Nu ska vi äta lite och sedan ner på stan och ränna runt  har trollet bestämt
bäst att lyda

Volvo V50 och Troll

Volvo V50 var en ganska trevlig bil. Nog ska försljaren få lämna offert allt. Chansen till ett bättre pris på lilla clio ä nog högre hos bilbolaget än hos motorcentralen. Dock får man fundera på motorvalet. aja ska inte köpa någon bil idag.

Nu iväg och hämta trollet på flyget. Sedan diddra med bilförsäljare och äta lunch. Sedan jobb. Trollet skall umgås med Henke och Elin. Skönt för henne att inte behöva vara ensam. Hon har ju ett hårt arbetande murmeldjur

Medical stuf!

På order från kollega på akuten kommer här nu en ny tävling med inrikting på sådant som vi i vården fördriver vår tid me!

och kom ihåg! Google ä inspärrad på LPT och inte möjlig att nytja!


1 Om vi talar om  mjältruptur vad är det då som hänt?

2 Din usk kollega kommer till dig och funderar om det inte är risk för decubitus hos patienten på 4 salen. Vad är det din kollega fruktar?

3 Telefonen ringer, det är medicinjouren. Doktorn vill lägga in en commotio OBS. Vad är det som mest troligt  hänt den patienten?

4 Du är just på väg på lunch, en patient som du är ansvarig för ringer säger att den plötsligt fått jätteont centralt i buken, den vill ha ett glas mjölk och 2 alvedon.  Ger du det? Om inte, motivera

5 Du kommer in till en pat som helt plötsligt  är slö, har svårt att röra huvudet för nacken känns så stel, känns febrig så du tar temp som visar 40.1. När du tänder lampan skyddar pat ögonen och stönar fram att det gör ont. Pat beskriver också smärta i huvudet som snabbrt blir värre och liksom sitter bakom ögat.

vad misstänker du?  Kan du gå och fika innan du gör något?

6 En kollega kommer ut från en sal där en svårt sjuk pat vårdas.  Kollegan muttrar något om rigor mortem och ber dig ta fram pappren. Vilka papper vill kollegan ha

7. En kollega vid övervakningskärmarna  vrålar plötsligt ASYSTOLI!   Var har hänt?

8. Läkaren har ordinerat Metoprolol  Vilket organ är det mest troligt att pat har problem med? Och vilken tab ä vanligast att anväda?

9 Vilken pat grupp har störst risk att drabbas av osteoporos?

10 Sepsis fall på väg!  Pat har fått nål, dropp, antibiotika, odlingarna är tagna, men en sak till ska du göra, något man alltid gör med dessa pat. vad?

House M.D

Ä han kungen eller? Om han hade funnit hade ja velat  söka jobb på hans avd, tänk dig, bara några få fall, men alla speciella och lärorika.

Vilka ska med?


Idag ska man skippa stig helmer frillan. Alltså ska stoffe till frissan om man säger så då:P

Vapen,bilar och kvinnor

Trevliga drömmar i natt, dels grabbiga saker som vapen, fysiksika övningar, vänner från förr, dykning, polisinsattser snabba bilar osv. Dels en kvinna från det förflutna ( lång tid) som inte va blyg direkt :D

Idag ä sista dagen före "helgen"

Barack Hussein Obama II

Nu är han president av guds nåde. Hoppas gud står honom bi och att han blir en god president.

Lugn period på jobbet nu. Skönt det. En dag kvar på dagveckan. sedan två dagar ledigt och sedan helgtjänstgörning. Mindre roligt det. Börjar ju mina helger nu. De 3 kommande helgerna är man i tjänst. Alltså ingen grogg för en stackars stoffe, ni andra får supa åt mig med.

Ställer ni upp med det? ;)

Deppdag

Tydligen har någon nisse med alldelses för lite att göra räknat ut att i dag ä den smästa mest deppframkallande dagen i världshistorinen.

jaha då deppar vi väl då :P

Dagens i-landsproblem

Skall man lyssna på " En medborgare höjd över varje misstanke" eller " Linda, som i Lindamordet"

Dagens i-landsproblem

Grabbkväll

Det blev grabbkväll i går.  Henke och  Tobias ( ayatolla) stavning?. Vi satt här och drack lite grogg och snacka massa skit om bilar, telefoner och en massa folk från förr,nu här och där. Trevligt.

Sedan ner på stan och in på Pieps. Nice ställe det, En pub där man kan sitta och snacka och ta öl på öl.
Men eftersom Stoffe inte är någon ölfantast så beställde han en irish coffee med Higland Park i. Barendern såg ganska förvånad ut. Tro varför, men god som fan va den!

Sedan skulle vi mellanlanda på subway. Där va stoffe hungrig som en hob och beställde en massa saker på sin macka den där tjejen bakom disken kom iofs med förslagen men endå. Dock blev det för möe. mackan sprack, gick ej att lyfta.

Som ni ser på bilden.


Nu pizza

take care


Pizza för 10 000

Middag på Ängen med Heke,Elin A-M och Håkan, mycket god mat, grillad fläskfilé med goda kryddor, pomes och god bea sås. Smaskens

På menyn fanns en pizza för 10 papp. på den fanns det lite av varie. t.ex tryffel. Den måste man beställa 2 dagar i förväg.

Tror ni någon köper den va :D

Hårda strider

Stoffe har konstiga drömmar.

I natt var man ute och deltog i strider med något patrask som hade likdelar i plastäckar i skogen, tillsammans med päls från björn och varg. Tror nog vi vann. Men varför var Stoffe med? och varför hade han farfars ( nu mera min) gammla 30.06:a då alla andra hade moderna militära vapen?

Det är kallt som apan, - 18 här. Men - 38 typ i Åsele. Det är kallare än apan.  Stoffe ä inte byggd för kyla, är ingen viking.

Lilla mamma

Har tydligen via denna blogg fått veta om det där med Audin. Sådant man kanske borde ha berättat för henne me samma. Men inte gjorde.

Mamma får alltid veta, så det är nog bäst att berätta nästa gång

Öl...

Vart och när skall ölen drickas i helgen? Förslag?!?!?

Semester

Semesterlistorna sitter redan uppe, suck på dem:P


Stoffe ska ta sig en funderare. tror de blir 1-2 v under sommaren och sedan den v i sept för att åka till Skottland med troll och hennes familj.

Vet inte om det blir mer, vi får se. Har en del dagar sparade med. Har ju brukat byta dagar i stället för att ta sem då jag velat vara ledig.

Sedan kan vi konstatera att tanta har lite svårt att komma upp ur sängen på morgonen:P

Stoffe är hemma igen

Då va man tillbaka i Umeå och snart skall man iväg på sjukan igen. Men denna vecka skall ja nog bara jobba de ordinarie dagarna :D

Trollet kommer upp redan nästa helg :D

Det bli semester i Skottland i höst =)

Hemredan i går gick utan problem. dock gick det åt litervis med spolarvätska. Det va ju blött och elendigt. stannade till i Sandviken och åt med jonas och hans dam.

I kväll kommer Tanta för en natt till som inneboende. Sedan skulle hon få sitt rum om ja fattade rätt.

Audi och Basilika

Läste i DN att Audi  år 2008 sålt över en miljon bilar, ingen finnanskris där inte =)


Sedan var det Basilikan då,
 

Vi var på Ica  och handla, ja skulle packa varorna, där på bandet kommer något växtlikande i en kruka med plast om. Jag fråga jane " Har du köpt en blomma?"   Det va då en basilika :D Typiskt Stoffe :P

Styggt troll

Senario: Trollet berättar om sitt nyårsfiramde. Det var bra tjejer och så en kille som var ihop med en av dem.
Jag frågar om ingen av dem andra hade sina killar med sig, Trollet svarar ordagrant

" Nej alla vi andra var singlar"

Styggt troll!

Hur tolkar ni det :D

Tror personligen den gode Freud har varit framme =):D


Test..

Testar att blogga med mobilen här.. Vad gör du?

Det är fan andra gången

Det var andra gången jag höll på att hamna under en lastbil. Det första var en timmerbil som kom i 89-90 blås över ett backrön mitt i vägen på en skogsbilväg. Då fick man kasta volvon i diket för att inte krossas. Detta var hmm 2003

Sedan igår då. Skulle köra om en lastbil, går ut i omkörningsfältet och påbörjar omköringen, då går lastbilen ut mot samma fält, förmodligen för att få bättre linie i den kurva vi befinner oss i. Ja det fanns omkörningsfel och var mötesfri väg. Förmodligen såg han mig inte b.la snörök. Detta gjorde att jag inte hade något val än att kasta mig på tutan och styra mer mot vä, vilket gjorde att vä hjulpar hamnar i snömodden, bilen får kast och stutsar mot mitträcket. Dock lyckades jag häva återsladden. Men audin såg inte fin ut. Hiskiliga bucklor och repor. Men hellre det än att krossas mellan räcket och bilen. Glad att jag inte körde Clio då.

Bilen är inlämnad och jag har fått en ny.

Jag är helt oskadd

Nu....

Nu har Stoffe semester hos sitt troll

Tant på ingång

Tanten är på ingång, Stoffe är snart på väg på jobbet

JVM Final 2009 Stoffes tolkning

Hej på er! Snart ä det nersläpp mellan Kanada och Sverige i JVM finalen där borta i Ottawa. Här kommer Stoffe att skriva om matchen med uppdat minut för minut.

Arenan är full, stämingen ser ut att vara på topp. Wikegård är dagen till ära klädd i ljusblåskjrota och gul slips, hoppas det är ett bra tecken. Lehman ser ut att vara ganska uppspelt. Mårts ser dock skönt cool ut.


Landslagets läkare berättat att dem haft magsjuka i laget, b.la i Målvakten Markströms rum. Dock sägs det att ingen har symtom nu. Hoppas herr Dr har koll på hur man tvättar händerna, för det är nyckeln till att hålla sig frisk.

Mitt tips är 4-2 till Sverige. Lasu, Backlund, Tedenby och Hedman gör målen för Sverige.

Kommentarer redan i bloggen fudnerar över hur stort JVM är i Sverige, jag tror att det blir större och större, känner många som skall vara uppe och se matchen så här tidigt på Tisdagsmorgonen.

Det talas om att den stora publiken kommer att påverka dommarna. Hoppas det inte blir så alls.

30 sek kvar till nersläpp, Markström ser laddad ut.

Matchen är igång. Kanada viner första teket, icing från Kanada.

Kanada testar Markström direkt, i gruffet efter avblåsningen åker en svensk ut. Boxplay nu


 MÅL 1- 0 till Kanada direkt, Subern målskytt. Kandaicken bara trycker in pucken i röran framför Markström. Där ska pucken bort!!!

tid 52 sek

Viktigt att Sverige nu snabbt kan komma tillbaka in i matchen.

Swe har haft några bra skott nu, ser ut som dem inte tagit det tidiga målet i baken allt för hårt.

Hårt fysiskt spel nu, det smäller hela tiden.

5 min har gått. Sverige har tagit över lite av spelet. kul inledning.

Markström påkt av egen spelare (knuffad) dock igen fara.

Ett felpass håller på att ställa till det, CAN spelaren fick en gratischans med Markström ä tät.

Kanada har ytterligare en vass chans, även denna gång efter slarv i det svenska laget. SKÄRPNING!

Nu är det powerpreak, alltså reklamavbrott. Mårts visar tydligt hur han vill ha sina styrkor.

Kanada går direkt på mål så fort dem får pucken!

Tycker sverige har lite svårt att få fast pucken  i Can zon. Tempot är HÖGT

Hönsgård i det svenska försvaret! Hitta linjen!!

10 min har gått, Matchen står och väger. saknar någon rikigt het svensk målchans

Svensk utvisning för Elbowing på Lasu. Markström räddar sverige. Nytt boxplay nu.

Sverige klara utvisningen me dett nödrop. Ett stolpskott hade Can.

utvisning för can på slashing.

Kom igen nu! 1-1 skulle smaka, 4 forwards på isen för sverige

Hyffsat svenskt powerplay, dock lite för få avslut. Can är fulltaliga.

Sverige spelar upp sig mer och mer. 2 min kvar av perioden

Ytterst nära 2-0. än en gång stolpen. Där har vi tur!

Perioden är slut.

Can har haft flera heta lägen, bla 2 stolpträffar. Can går rakare på mål och spelar bättre än Sverige.
Sverige har haft en del halvfarliga chanser men behöver vårda pucken mer. och SKJUTA!
Markström och stolparna gör att Sverige är kvar i matchen.

2:a ska  börja strax. KOM IGEN DÅ!

Sverige vinner tekningen! Bra!

Tryck i can zonen nu, bra! ett skott smiter bara bågra cm utanför krysset, Säger som Wikegård TRÄFFA MÅL!

Friläge för Pärrijväri men målvakten räddar.

Böljande spel nu,

17:00 kvar

MARKSTRÖM KNOCKAD!! FULT SOM FAN MEN INTE ENS 2 MIN!

dock mycket bra gjort av Hedman att på ett bra sätt visa att det där får man inte göra!

blir det någon utvisning?! NEJ!

Detta kommer bli KRIG!

16:20 kvar

 MÅL 2-0 AJAJAJ   En svensks klubba går sönder och Can kan bryta in och lyfter iskallt upp den i krysset med en snygg backhand. Esposido gör mål.

14:04 kvar

Jättechans för Kanada 2 mot 1  men  Markström räddar. Där har swe lite tur att dommaren blåser tidigt.

11:36 på klockan klockan räknar ner

Utvisning för Can Esposido. Hög klubba PP för oss.

Can fulltaligt, än en gång hyffsat svenskt pp men för få AVSLUT!

Can har grym press på oss men vi har MARKSTRÖM!

7 min kvar

Än en gång ett överfall på Markström, Markström va på väg mot båset för att can drog på sig en utvisning. Mycket fult

Men den här gången ser det ut som dem får plikta för det.
Spel 5-3 för sverige nu.

Nehe va fan, En svenskt utvisning också. Det blir 5-4 SKANDAL!

Can har dommaren på sin sida helt klart.

Can får fan åka på Markström hur dem vill!!

Can drar på sig en ny utvisning för crosschecking.

4:30 kvar

PP är för DÅLIGT!!

Ny utvisning för Can

Kom igen nu

RIBBTRÄFF!  Swe ä nära nu

Perioden är slut.

Can är bättre, det är bara att erkänna. Dock tycks Swe vara lite pågång.  Ribbträffen nu på slutet är nog det närmaste Swe har kommit.
Dommarna tycks vara mutade eller något. 4 ggr har Markström blivit pååkt och bara en 2 min som dessutom kvittades. suck. dock ska det sägas att Can ä bättre, swe slarvar för möe i pp.

Wikegårds blick är helt SVART!

Dax för 3:E nu gäller det hedern

FAN! 3-0 STOLPE IN

FAN IGEN Dommaren har knäck i hjäran.

Men Can gör det Swe inte gör, skjuter.

svensk utvisning, detta ser inte bra ut alls.

Can spelar så möe bättre i pp än sverige

15 min kvar

Hedman får en kluba i käften utan att någon av dommarna ser något alls.

PP för sverige, detta är SISTA CHANSEN!!!

Swe missar öppet mål Möller har otur.

MÅL!!! 3-1  Jocke Andersson bryter runt kassen och sprättar upp den

11 min kvar!

Nu är Swe på gång!

Utvisning för can  KÄKA PUCK NU!!

inget mål, men bra spel.

Men nu utvisning på Hedman.

Time out och målvakten ut för Swe

Detta ser inte bra ut.

Stolpträff för can i det tomma målet.

4-1 till Canada i tom bur

Vi säger grattis till Canada till JVM guldet. Dommarna va kass, men Canada var bättre så enkelt var det!

Nu ska stoffe sova, natti på er!

Manfall

Fler och fler ssk stupar i sjuksäng, de spyr, har diarré, har flunsa eller har ryggskott. AJAJAJAJ inte bra. Stoffe måste nog jobba natt i morgon. Men det ä ganska ok, 2 kvällspass blir 1 nattpass.

Stoffe ä trött som apan, ska sova lite sen här. sedan är det JVM final i natt :D

Dygnsrytm vad är det?

Dygnsrytm vad är det? Går det att äta? Inte?! Nehe så synd!

Fan man ska inte jobba så här, somnade vid 03. Har ingen rytm i kroppen, och i morgon är det  nersläpp 01:30  i JVM Finalen. Det måste man ju se. Tur att man jobbar kväll i morgon.
Har inte jobbat dag på typ en vecka.

Sedan är det ju Trettondagsafton idag, så vi är nog bara 3 ssk på förmiddagen med, och trettondagen i morgon, så risken finns att vi bara är 2 i morgon kväll LJUSBLÅTT ALLTSÅ!

Ne nu ska stoffe sluta att gnälla, stor del av det här rår han för själv för att han tagit på sig för möe jobb.

Hej på er!


p.s Kallt ä det också

Buffpass och RAM minne

I morgon blir det jobbet igen, suck. Men så går det när man ä dum nog att ta på sig extrapass utanför de tider då man är skyldig att göra det. Aja kommer vara långledig sedan i allafall.

Henke har hjälpt mig att installera lite mer RAM i min burk, så nu är den inte lika seg längre.

Tydligen så tyckte folket inte att min morgonfrilla var mycket att tala om. :D:P


Långkalsonger fram!

Det är bra att kosntatera det, oavsett vad du säger Henke, det är dax att ta fram dem nu!  - 17 just nu.

Morgonfrilla och 0 liv

Bjuder här på en bild på dagens morgonfrilla, dax att klippa sig snart
Sedan har man ju inget liv, vännerna ä sjuka,bortresta,ha familjen på besök. Så jag ska jobba i kväll.

Bjuder på en bild på trollet med, dit ska jag juh snart! :D

Inflyttning

Nu har grannarna i det nybyggda huset mittemott börjat flytta in. Det är tänt i flera fönster och det står flera släpvagnar parkerade på gåren. Så nu får man börja tänka på att man kan bli sedd så fort man kliver ur sängen. hehehe

Idag händer det inte mycket alls.

Stoffes 2008

Året då Stoffe:

+

Tog Examen och blev Leg ssk.

Fick jobb i Umeå på Infektionskliniken

Flyttade in på Liljansberget

Åkte på en lång roadtripp

Träffade ett troll :D
 

-
Insåg att inköp av Audi får vänta ytterligare.Alttså ett bra år!

Hur har ditt år varit?

RSS 2.0